Kaartverkoop De Kleine Vrede is gestart!

Theatergroep De Jonge Honden speelt De Kleine Vrede, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de kortstondige vrede in de loopgraven tijdens de kerstdagen van 1914. De voorstelling is te zien van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december in het Perrontheater in Zwolle. Kaarten zijn te koop via zwolsetheaters.nl.

Over De Kleine Vrede (8+)
1914, Europa wordt verscheurd door de Eerste Wereldoorlog. Jonge mannen worden massaal richting de loopgraven gestuurd. “Voor kerstmis zijn we terug”, schrijft de jonge soldaat Andrew in zijn brieven richting huis. Deze belofte komt hij niet na, maar de kerstdagen in 1914 in de loopgraven lopen anders dan verwacht.

Op kerstavond houdt Andrew de wacht in afwachting van een nieuwe aanval van de Duitse kant. Maar het blijft stil. Of toch niet? Zachtjes hoort hij in de verte de vijand “Stille Nacht” zingen. Een Duitse soldaat loopt het strijdveld op en heft zijn arm omhoog, ongewapend. Een familievoorstelling over twee jongens die op een onverwacht moment naast elkaar komen te staan in plaats van tegenover elkaar.