Dineren met dictators terug in Theater de Spiegel

Zwolse theaters en Theatergroep De Jonge Honden brengen komende week, na het succes van de voorstellingen in 2022, opnieuw Dineren met dictators op de planken. In Dineren met dictators schotelen theatermakers Jolmer Versteeg en Wessel de Vries, in samenwerking met chefkok Remco Poppe van Theater de Spiegel, de verhalen en lievelingsgerechten voor van ‘s werelds grootste dictators.

Verhalen uit de keuken
De kok van Enver Hoxha wist dat hij mensenlevens kon redden door zijn baas op te vrolijken met een lekker toetje. De kok van Idi Amin was altijd op zijn hoede, omdat zijn leider meedogenloos paranoïde was en in iedereen een mogelijke verrader zag. De kokkin van Pol Pot kan nog altijd niet geloven dat haar baas verantwoordelijk was voor zoveel doden. Via de koks leren we de dictators vanuit een origineel gezichtspunt kennen. Wie waren deze mensen? Wat was hun aantrekkingskracht? Hoe kwamen en bleven ze aan de macht? Welke band ontstond er tussen hen en hen koks?

De grootste tirannen, opgediend in vijf gangen
Tijdens het uitgebreide vijfgangendiner, dat live op het toneel wordt bereid door chefkok Remco Poppe, word je meegenomen in de verhalen over een vijftal dictators, verteld door de ogen van hun koks. Een voorstelling met livemuziek die het midden houdt tussen een theatrale talkshow, stand-up history en een diner.

Wanneer
Zondag 15 t/m woensdag 18 oktober 2023, 19.00 - 22.00 uur

Waar
Theater de Spiegel in Zwolle

Kaarten en meer informatie: www.zwolsetheaters.nl

Vorige
Vorige

Spaghettirellen op tournee

Volgende
Volgende

Cultuurprijs Overijssel 2023 voor Theatergroep De Jonge Honden