Locatievoorstelling Spaghettirellen in zomer 2021

Komende zomer maakt en speelt Theatergroep De Jonge Honden een nieuwe voorstelling in de openlucht: Spaghettirellen. Een reizende locatievoorstelling in Overijssel, over de verhitte Twentse zomer van 1961. 

Het was een cultuurschok twee kanten op: in 1960 arriveerde op uitnodiging van de Nederlandse staat een grote groep jonge Italiaanse, vrijgezelle mannen in Twente om in de textielfabriek te werken. Opeens flaneerden mannen met zwart haar, vurige ogen en nette pakken op soepele schoenen door de straten. Meisjes raakten onder de indruk. De Twentse jongens vonden dat maar niks, werden jaloers en zagen stevige concurrentie opdoemen. Precies 60 jaar geleden kwamen deze spanningen tot een ontploffing in Oldenzaal. Twentse brommerhelden kwamen lijnrecht tegenover de Italiaanse casanova’s staan. Onlusten die later als ‘de spaghettirellen’ de geschiedenis zijn ingegaan. 

De theaterproductie Spaghettirellen blaast leven in een verhaal dat weliswaar zestig jaar geleden heeft plaatsgevonden, maar dat nog steeds zijn weerklank vindt in onze huidige tijd. TG De Jonge Honden ziet in de geschiedenis van de Twentse spaghettirellen een geweldig uitgangspunt voor een avontuurlijke locatievoorstelling, waarin een historisch conflict in een actuele setting wordt verteld.

In samenwerking met o.a. Textiel Festival Twente

Op de hoogte blijven van deze nieuwe voorstelling? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Theatergroep De Jonge Honden!