Vacature: acteur en actrice gezocht voor locatievoorstelling Spaghettirellen

Theatergroep De Jonge Honden zoekt een acteur en actrice voor de nieuwe locatievoorstelling Spaghettirellen.

OVER THEATERGROEP DE JONGE HONDEN
Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle vertelt verhalen die vertrekken vanuit (im)materieel cultureel erfgoed en historische gebeurtenissen. Met theater (op locatie) wil het gezelschap bijdragen aan de bewustwording van kinderen, jongeren en volwassenen van de plek waar zij zich bevinden of leven.  

OVER SPAGHETTIRELLEN
In 1960 arriveerde op uitnodiging van de Nederlandse staat een grote groep jonge Italiaanse mannen in Twente om in de textielfabriek te werken. Minister Luns sloot in 1960 een wervingsverdrag met Italië met daarin de afspraak dat de Italiaanse gastarbeiders ouder dan 19 jaar én ongehuwd moesten zijn. Het verblijf was tijdelijk. 

De Twentse jongens zagen stevige concurrentie opdoemen. Precies 60 jaar geleden, in de zomer van 1961, kwamen deze spanningen tot ontploffing in Oldenzaal. Directe aanleiding was een bord met “Verboden voor Italianen” op de deur van danscafé De Bond; het gevolg: een flinke knokpartij tussen Italiaanse gastarbeiders, Twentse jongeren en de politie. Onlusten die later als ‘de spaghettirellen’ de geschiedenis zijn ingegaan. 

Regisseur Jolmer Versteeg vertaalt samen met schrijver Wessel de Vries de geschiedenis van de spaghettirellen naar een script en regieconcept voor een openluchtvoorstelling met livemuziek op pleinen in Overijssel.

Voor de locatievoorstelling Spaghettirellen is Theatergroep De Jonge Honden op zoek naar een acteur en actrice. In totaal zal de cast bestaan uit 6 spelers en 2 muzikanten. Deze locatietheatervoorstelling zal grotendeels in de openlucht worden gemaakt.

ACTEUR
Het betreft de rol van een Italiaanse immigrant die zich komt vestigen in Twente.
Profiel: 
• afgestudeerd aan acteursopleiding
• acteur (18-28 jaar)
• vanwege de rol, gaat onze voorkeur gaat uit naar een acteur met een Zuid-Europese achtergrond. 

ACTRICE
Het betreft de rol van een jonge vrouw.
Profiel:
• afgestudeerd aan acteursopleiding
• actrice (18-28 jaar)
• beschikt over een zangstem

BESCHIKBAARHEID
• van 5 juli tot 5 augustus voor de repetities en montage, 5 dagen per week (maandag t/m vrijdag)
• van 5 augustus t/m 12 september tijdens de (avond)voorstellingen (donderdag t/m zondag) 

WIJ BIEDEN
Wij bieden een gage conform de CAO toneel en dans en een reiskostenvergoeding. 

CONTACTGEGEVENS
Reageer door een korte motivatiebrief met CV te mailen naar publiciteit@tgdejongehonden.nl. De audities vinden plaats op vrijdag 23 april 2021 in het Perrontheater in Zwolle, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. De uitnodigen voor de audities versturen wij op 16 april 2021. Sluitingsdatum: 14 april 2021.