< voorstellingen

Spaghettirellen (2021)

Openluchtvoorstelling over de verhitte Twentse zomer van 1961

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen. 

“Met de Spaghettirellen brengt De Jonge Honden een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel.” Lees hier de volledige recensie van Theaterkrant.

“Het wordt een mix van Romeo & Julia en een spaghettiwestern.” Lees hier het interview over Spaghettirellen met regisseur Jolmer Versteeg (Tubantia)

Bekijk hier de uitzending van The Ballroom over Spaghettirellen van Theatergroep De Jonge Honden.

Spaghettirellen is een productie van Theatergroep De Jonge Honden
Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries 
Spel: Joshua Albano, Billy de Walle, Amelie Ackx (stage), Annet de Ruiter, Yari van der Linden, Jelle Mensink en Fokke Baarssen
Muziek: Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra
Kostuums: Hanne Pierrot
Dramaturgie: Maarten Bos 

Decor: Bas Verduijn

Spaghettirellen wordt mede mogelijk gemaakt door Textiel Festival Twente, Stichting 4 Oost, Kickstart Cultuurfonds, Lerak, Fonds 21, Gemeente Zwolle, Gemeente Almelo, Gemeente Enschede, Gemeente Oldenzaal, Lira Fonds, Heutink, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Cogas Cultuurfonds, Stichting de Houtmaat, Stichting Stimuleringsfonds Bornse Evenementen, Het Boeskoolfonds en Hervormd Weeshuis Zwolle.

Met dank ook aan de sponsoren: Stadslab Almelo, John Velthuis, Schagen Groep, Sociëteit Cortegaerdt en alle donateurs via Voordekunst.