< voorstellingen

Spaghettirellen

Eind jaren vijftig komen veel Italiaanse mannen naar Twente, om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke locatievoorstelling in de openlucht van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems, kapotte brommers, en jongeren met dromen.

Een smeuïge voorstelling over waar je je thuis voelt, over clashende culturen, over vooroordelen en over het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen. 

Spaghettirellen speelt deze zomer op pleinen in verschillende plaatsen in Overijssel. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Theatergroep De Jonge Honden om op de hoogte te blijven van deze productie. 

De voorstelling is onderdeel van Textiel Festival Twente. Spaghettirellen wordt op dit moment mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zwolle, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Kickstart Cultuurfonds, Lerak Foundation, Het Boeskoolfonds, Hervormd Weeshuis Zwolle en Textiel Festival Twente.